2.000 inschrijvingen voor autoverzekering in groep

Al ruim 2.000 mensen hebben zich ingeschreven om samen een autoverzekering te kopen. De groepsaankoop is een initiatief van de socialistische coöperatieve onderneming Samen Sterker. Die heeft eerder al energie en isolatie in groep aangekocht.

Door in groep aan te kopen, wordt de factuur voor iedereen goedkoper, zegt Michèle Hostekint, de voorzitster van Samen Sterker. "De autoverzekeraars kunnen een bod doen op een profiel van mensen en het is zo dat de andere autoverzekeraars dan in een tweede of een derde ronde een nog scherpere prijs kunnen aanbieden. Zo bekomt de consument op het einde van de rit de meest scherpe prijs voor zijn autoverzekering."

De inschrijvingsperiode loopt nog tot en met 3 maart. Na 8 maart ontvangen alle deelnemers een vrijblijvend aanbod voor een autoverzekering. Of ze daarop ingaan, kunnen ze dan zelf kiezen. Samen Sterker organiseert al langer groepsaankopen voor stookolie, gas en isolatie. Het is de eerste keer dat de coöperatieve een groepsaankoop voor autoverzekeringen lanceert.