"Dankzij "We saw your boobs" weet ik wat te bekijken"

"Seksistisch en vrouwonvriendelijk." Het was een veel gehoorde opmerking, nadat presentator Seth MacFarlane de Oscarshow afgelopen zondag begonnen was met een nochtans hilarische "We saw your boobs". In dit nummer bezong hij verschillende "serieuze" actrices die hun borsten volledig getoond hadden in soms meerdere films. Maar het borstenlied overleefde, in tegenstelling tot MacFarlane blijkbaar zelf die er de brui aan geeft, de kritiek en is een heuse internethit.

In de openingsspeech van MacFarlane legde hij intergalactisch contact met "Captain Kirk", die vanuit de toekomst kon zien dat de Oscarpresentatie een ramp zou worden. Als voorbeeld dat hij veel kritiek zou krijgen, toonde hij het filmpje "We saw your boobs".

Meryl Streep, Halle Berry, Anne Hathaway, en nog veel meer actrices passeerden de revue. Toen de namen van Naomi Watts en Charlize Theron (zie kleine foto) vielen, kwamen beide actrices ook in beeld en die bleken weinig geamuseerd met MacFarlanes studentikoze grapliedje. Jennifer Lawrence daarentegen wist wel te waarderen dat zij haar borsten nog niet getoond had in een film, terwijl de jurk die ze droeg nochtans één en al decolleté was. Allemaal vooraf opgenomen, want tijdens de rechtstreekse uitzending droegen genoemde actrices andere jurken.

Maar vele twitteraars hadden dat niet gezien en dachten dat Watts en Theron écht boos waren, een nog grotere stimulans om met de "Family guy"-acteur af te rekenen. Er volgden opmerkingen als "Die actrices waren duidelijk pissed" en "Ze gaan zeker en vast MacFarlane een kopje kleiner maken." De grappen die MacFarlane daarna maakte schoten nog meer in het verkeerde keelgat, waardoor er uiteindelijk op sociale media genadeloos met hem afgerekend werd. De 39-jarige acteur zou intussen zijn conclusies getrokken hebben en nooit nog een dergelijk evenement willen presenteren.

Maar dat was gelukkig buiten het internet en YouTube gerekend, waar de downloads van "We saw your boobs" massaal scoorden. Ook op Twitter kwamen er almaar meer positieve geluiden. Zoals: "Hopelijk covert Adele dit nummer en zet ze het op haar nieuwe cd", "Wat een oorwurm!", "Gewoonweg grandioos. Eindelijk durven de Oscars iets meer.", "Best song ever", en "MacFarlane heeft me zo juist een enorm lange lijst van films gegeven die ik moet bekijken."

Ook "The Academy" zelf was duidelijk in zijn nopjes met het borstenlied: "If "WeSawYourBoobs" isn't trending in 5 minutes, then Twitter is probably broken." En een trending topic werd het zeker.

lees ook