Belastinginspectie onderzocht kantoren ACW

De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) heeft vanmorgen een onderzoek uitgevoerd in de kantoren van het ACW. Volgens de woordvoerster van de christelijke arbeidersbeweging ging het niet om een inval, maar was de afspraak met de controleurs op voorhand vastgelegd en "op eigen vraag" van het ACW.

Volgens ACW-woordvoerster Kris Houthuys is de afspraak voor de controle vorige week al gemaakt. "Vorige week vrijdag hebben wij zelf de telefoon genomen naar de BBI met de vraag om op korte tijd een afspraak te maken. Die afspraak is maandag bevestigd en vandaag komt de BBI naar hier. Daar is niets plotselings aan."

De Bijzondere Belastinginspectie was aanwezig met twee mensen, luidde het. "Ze kijken onze dossiers in. Ze gaan controleren of de winstbewijzen correct zijn ingezet in onze financiële werking." Het ACW zegt blij te zijn dat de afspraak met de BBI kon worden vervroegd. "Het is voor alle partijen goed dat er helderheid is. We staan heel sterk in onze schoenen. We zijn ervan overtuigd dat dit goed afloopt", aldus de woordvoerster.

De BBI voert een onderzoek naar mogelijke schriftvervalsing en fraude inzake de winstbewijzen van Dexia/Belfius. De N-VA heeft die beschuldigingen gelanceerd, het ACW ontkent dat er sprake is van fraude.