Boete? Voorlopig hoeft u niet dieper in de buidel te tasten

Door een computerprobleem bij de federale politie zullen de verkeersboetes morgen, 1 maart, toch nog niet stijgen. Dat schrijft De Standaard.

Wie een verkeersovertreding begaat, zou vanaf morgen dieper in de buidel moeten tasten. Verkeersovertredingen van de eerste graad (vb. zonder licht fietsen) zouden 55 in plaats van 50 euro kosten. Overtredingen van de tweede graad (vb. bellen achter het stuur) zouden u 110 euro in plaats van 100 euro kosten en voor de zwaarste overtredingen (vb. door het rood rijden, kind niet correct vasthechten) zou u 165 euro in plaats van 150 euro moeten ophoesten.

Tenminste, dat was de bedoeling. Maar de federale politie is er niet in geslaagd om tegen 1 maart die hogere tarieven te installeren op de 30.000 politiecomputers. "Het werk heeft om technische redenen vertraging opgelopen", zegt woordvoerster Agnès Reis in De Standaard.

Voorlopig blijven dus de oude tarieven van kracht, tot alle agenten in dit land de juiste boetetabellen op hun computer hebben staan. Wanneer de verhoging van de boetes precies ingaat, is nog onduidelijk. "We mikken op 2 april, maar ik kan niet beloven dat het tegen dan zeker in orde zal zijn", aldus nog Reis.