Borgen: "Ze heeft me na 20 afleveringen helemaal ingepakt!"

Vanavond is Sidse Babett Knudsen, de actrice die de fictieve Deense premier Birgitte Nyborg speelt in de succesreeks "Borgen", te gast in "Reyers laat", voor de gelegenheid omgedoopt tot "Reyers Borgen". Presentator Lieven Van Gils vertelt ons waarom hij er zo naar uitkijkt.

Eigenlijk is het heel simpel, zegt Lieven Van Gils: "Ze heeft de mooiste glimlach van het noordelijk halfrond! Om maar te zeggen: ze heeft me na 2 x 10 afleveringen helemààl ingepakt."

Van Gils is onder de indruk van haar acteertalent: "Wat een actrice! En wat een onvergetelijk personage: Birgitte Nyborg, de eerste vrouwelijke premier van Denemarken. Intussen hééft Denemarken effectief zijn eerste vrouwelijke premier: Helle Thorning Schmidt. Toeval? Of heeft Birgitte ook de Denen ingepalmd?"

Maar ook: "Wat een vrouw: warm en gevoelig van natuur, koel en principieel als het moet, sterk en kwetsbaar tegelijk. En dan vraag je natuurlijk af: hoeveel zit er van de actrice in het personage? Hoeveel lijkt Sidse Babett Knusen op Birgitte Nyborg? Uiterlijk? Innerlijk? Hoe is ze in het écht?"

"Straks zal ik het weten. Dan zit ze 40 minuten bij mij aan tafel. Als ze wil maken we het 40 minuten stil. Maar samen met Hilde Crevits, Noël Slangen en Linda De Win aan tafel zal ik geen vragen te kort komen…"

Vanavond op Canvas

"Reyers Borgen" is vanavond te zien op Canvas om 22.30 uur. Naast Sidse Babett Knudsen schuiven ook Vlaams minister Hilde Crevits, communicatiespecialist Noël Slangen en VRT-journaliste Linda De Win aan tafel.

Het derde seizoen van "Borgen", momenteel al te zien op de Deense televisie, komt bij ons in het voorjaar van 2014 op Canvas.