Lucas Van den Eynde is Albert II in nieuwe Eén-reeks

Lucas Van den Eynde zal de rol van koning Albert II vertolken in de nieuwe Eén-fictiereeks over het koningshuis. Ook onder meer Veerle Eyckermans, Mathijs Scheepers en Stefaan Degand spelen mee in de reeks. De opnamen gaan in maart van start.

De nieuwe reeks van Eén over het koningshuis wordt geen documentaire, maar wel een waarheidsgetrouwe fictiereeks. Acteur Lucas Van den Eynde zal de hoofdrol van koning Albert II voor zijn rekening nemen.

Van den Eyndes tegenspeelster wordt Veerle Eyckermans (foto in tekst), die in de huid van koningin Paola zal kruipen. Mathijs Scheepers speelt in de nieuwe reeks kroonprins Filip en Stefaan Degand en Ruth Becqaert spelen de rol van respectievelijk prins Laurent en prinses Astrid.

Ook "Thuis"-actrice Leah Thys speelt mee in de nieuwe Eén-reeks. Zij wordt koningin Fabiola. Kris Cuppens neemt dan weer de rol van Boudewijn voor zijn rekening en Wim Opbrouck die van Jean-Luc Dehaene. Ruth Bastiaensen en Lotte Mariën vertolken respectievelijk prinses Mathilde en prinses Claire.

De nieuwe fictiereeks is een programma van Borgerhoff & Lamberigts TV en Skyline. Frank Van Mechelen neemt de regie voor zijn rekening. De serie zal ten vroegste in het najaar van 2013 uitgezonden worden op Eén.