Prins Friso treedt terug als bestuurslid Telenet

De Nederlandse prins Friso treedt terug als lid van de raad van bestuur van Telenet. Dat heeft het telecommunicatiebedrijf bekendgemaakt. De prins raakte iets meer dan een jaar geleden in een coma, na een ski-ongeval in het Oostenrijkse Lech. Het terugtreden gebeurt op vraag van de familie van Friso.

Op 24 april 2013, tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van Telenet, zal de prins terugtreden als bestuurslid. De raad van bestuur van Telenet heeft "met spijt het terugtreden aanvaard", zo luidt het in een mededeling.

Friso was sinds 2004 onafhankelijk bestuurder bij het telecommunicatiebedrijf. "Friso heeft Telenet meer dan acht jaar gesteund met zijn kennis en overtuigingskracht, aldus voorzitter Frank Donck en CEO Duco Sickinghe in de mededeling. "Hij leverde opmerkelijke bijdragen aan talrijke strategische projecten en spendeerde eveneens veel tijd om, samen met het executive team, bij te dragen tot de ontwikkeling van het bedrijf."

"We willen, samen met alle Telenet-collega's, onze steun betuigen aan de familie van Friso van Oranje, en in het bijzonder aan zijn echtgenote en zijn dochters", luidt het nog.