Simon Cowell jaagt nu ook online op talent

Simon Cowell, de bedenker van onder meer de talentenjacht "The X Factor", gaat nu ook online op zoek naar talent. Cowell werkt samen met YouTube aan "You generation". Dat hebben beide partijen vandaag bekendgemaakt.
Invision2012

De nieuwe talentenjacht "You generation" gaat volgende maand van start. Kandidaten kunnen zelf video's uploaden in verschillende categorieën, zoals fotografie, muziek, koken en goochelen. De wedstrijd zal een jaar duren en om de twee weken wordt een talent gezocht in een andere categorie.

Deelnemers aan de online talentenjacht zullen door professionals van Cowells mediabedrijf Syco Entertainlment beoordeeld worden. Aan het eind van het jaar zal aan de winnaar een grote prijs overhandigd worden, al is het nog niet duidelijk welke.

Simon Cowell (53) is vooral bekend als het strenge jurylid in talentenjachten als "American idol", "Britain's got talent" en "The X Factor".