Stereophonics op de affiche van Pinkpop

De rockgroep Stereophonics is toegevoegd aan de affiche van Pinkpop. De groep uit Wales brengt volgende week zijn nieuwe studioalbum, "Graffiti on the train", uit.

Stereophonics is bekend van nummers als "Maybe tomorrow" en "Mister writer" en de cover van "Handbags and gladrags" van de Engelse muzikant Michael d'Abo. Na een pauze van 3,5 jaar heeft de band het nieuwe album "Graffiti on the train" ingeblikt. De single "Indian summer" wordt al gedraaid op de radio, de cd ligt volgende week in de winkelrekken.

De voorverkoop van Pinkpop 2013 is zaterdag van start gegaan. "In dertig minuten waren 10.000 kaarten weg", meldt organisator Jan Smeets.

Pinkpop vindt dit jaar plaats van 14 tot en met 16 juni in de voormalige hippodroom in Landgraaf. Onder anderen Green Day, Kings Of Leon, The Killers, Triggerfinger, The Vaccines en Queens Of The Stone Age staan op de affiche van editie 2013.