Triggerfinger ambassadeur van Record Store Day

De Belgische rockgroep Triggerfinger is de ambassadeur van Record Store Day 2013 Benelux. De band uit Lier gooit momenteel hoge ogen in binnen- en buitenland. Record Store Day is de internationale feestdag ter ere van vinyl en de onafhankelijke platenzaak.

Record Store Day is zes jaar geleden ontstaan in de VS en is vier jaar geleden overgewaaid naar Europa. Het initiatief kwam er om de onafhankelijke platenzaken en de vinylmuziek te promoten.

Triggerfinger brengt ter gelegenheid van Record Store Day een speciale 10" vinyl uit met een cover van "Driveby" van Neil Young. Op de b-zijde staan twee nummers van Triggerfinger uit de soundtrack van "Offline".

Record Store Day 2013 vindt plaats op 20 april. "Het wordt een dag die muzikanten, muziek, vinyl, de platenzaak en het publiek dichter bij elkaar brengt", aldus de organisatoren. Er worden verschillende miniconcerten gegeven door meer dan honderd artiesten en er zullen verschillende speciale uitgaven aangeboden worden van artiesten als Dez Mona en Douglas Firs.