25 jaar cel voor veroordeelde regenputmoord

Het Brugse hof van assisen heeft een 34-jarige man veroordeeld tot 25 jaar cel. De man werd gisteren schuldig bevonden aan moord met voorbedachten rade op zijn 17 jaar oudere vriendin. Hij wurgde haar en dumpte haar lichaam daarna in de regenput. De man riskeerde levenslang. De verdediging had 15 jaar cel gevraagd.

De feiten vonden plaats op 10 februari 2011 in de woning van het slachtoffer in Kortrijk. Gisteren achtte de jury de beschuldigde al schuldig aan moord met voorbedachten rade. Volgens de jury was het duidelijk dat de man zijn vriendin zonder emoties vermoordde. Ook na de feiten ruimde hij rustig alle sporen op. Het argument van de verdediging, dat het slachtoffer de feiten had uitgelokt, werd door de jury niet gevolgd.

Bij het bepalen van de strafmaat werd rekening gehouden met de gruwelijke manier waarop de beschuldigde zijn vriendin vermoordde. De dader zou een extreem gebrek aan respect en inlevingsvermogen getoond hebben. Als verzachtende omstandigheid gold echter dat de beschuldigde zwakbegaafd is en mentale problemen heeft.