"Dit is zo cool, leve moeder natuur!"

"Dit heb ik nog nooit gezien, geweldig", zegt Leda Olmstead als ze naar de foto's kijkt die ze heeft genomen van een opmerkelijk natuurfenomeen. Tijdens een wandeling met haar twee honden langs het meer van Michigan, botste ze op honderden gigantische ijsballen, door de natuur zelf gemaakt.

Olmstead plaatste de foto's na haar wandeling online en lang duurde het niet vooraleer ze hun weg vonden naar tal van nieuwssites. "Ik heb nog nooit iets cooler gezien dan dit. Fantastisch van moeder natuur. Zelfs mensen die hier al tientallen jaren wonen, hebben dit nooit eerder waargenomen", zegt de vrouw in de Amerikaanse pers. "Een van mijn honden is een Engelse bulldog en hij was kleiner dan de meeste van die sneeuwballen. Ze waren echt enorm."

Met een gewicht van 35 kilogram kan je inderdaad spreken van reusachtige sneeuwballen, al moet je volgens de parkranger van het Sleeping Bear Park vooral spreken van ijsballen. "De ballen worden gevormd door de golven van het meer", zegt Amie Lipscomb. "Ze worden voortgeduwd door die golven en op die manier worden ze ook groter en groter. In combinatie met de wind krijg je dan deze grote ijsballen."

lees ook