"Vlaanderen muziekland" op Antwerpse 11 juliviering

Het Feest van de Vlaamse Gemeenschap op 11 juli wordt in Antwerpen dit jaar een stuk grootschaliger aangepakt dan voorheen. De blikvanger van de feestelijkheden wordt een muzikale avondshow op de Grote Markt, in samenwerking met het VRT-programma "Vlaanderen muziekland".

Zoals elk jaar gaat de 11 juliviering in Antwerpen van start met een protocollair gebeuren op het domein Schoonselhof. Ook dit jaar gebeurt dat onder meer met een bloemenhulde, al zal de ceremonie volgens burgemeester Bart De Wever (N-VA) toch een ietwat andere invulling krijgen.

In de vooravond wordt dan het hoofdprogramma afgetrapt op de Grote Markt, met eerst een kinderprogramma met de Ketnetband. Nieuw is dit jaar dat de eigenlijke avondshow volledig wordt ingevuld in samenwerking met Vlaanderen Feest en de VRT. Elk jaar zendt de VRT vanuit een Vlaamse stad een live muziekshow van "Vlaanderen muziekland" uit op 11 juli en ditmaal heeft Antwerpen zich daar kandidaat voor gesteld.

Op de affiche van "Vlaanderen muziekland" zullen enkel Nederlandstalige artiesten prijken. De namen worden later bekendgemaakt en zullen afhangen van de hitlijsten van het moment en de genomineerden voor de Radio 2 Zomerhit. De Grote Markt en de aanliggende Kaasrui en Suikerrui, waar ook een grote barbecue komt, worden klaargemaakt om die avond tot maximum 10.000 toeschouwers te ontvangen.