"Vrouwen sturen Kim De Gelder snoepjes"

Kim De Gelder krijgt in de gevangenis brieven en pakketten. Vooral vrouwen zoeken contact met hem. Advocaat Kris Luyckx heeft gevraagd naar zijn "fanmail".

"Tijdens het onderzoek is gebleken dat een aantal mensen, vooral vrouwen, contact zoeken met De Gelder. Blijkbaar moet dat zeer attractief zijn voor sommigen", verklaart Cocquereaux. "Alle brieven werden bekeken. Brieven van een Franse vrouw werden gemeld aan Frankrijk "om daar iets aan te doen"."

Volgens meester Luyckx (foto) wordt in een verslag van een psycholoog het moment beschreven waarop aan De Gelder werd gezegd dat hij post zou krijgen. Hij zou daar blij om zijn geweest. "Eindelijk brieven, eindelijk fans", was zijn reactie volgens Luyckx, die meent te weten dat De Gelder onder meer snoep heeft gekregen.

De advocaat van De Gelder, Jaak Haentjens, laat de dossierbeheerder daarna bevestigen dat de beschuldigde in zijn tijd in de hoog beveiligde afdeling van de gevangenis van Brugge geen brieven te zien kreeg, behalve die van zijn advocaat. Cocquereaux bevestigt het strikte regime.

Internetvriendin: "Kim is heel aardig en slim"

De rechercheurs die deze voormiddag aan het woord waren, zijn ook degenen die de internetvriendin van De Gelder gingen opzoeken in Nederland. Ze omschrijven haar als een "intelligente dochter van een arts". De jonge vrouw vertelt hen over De Gelder: "Hij is heel aardig, slim, niet sloom, heel erg manipulatief en niet alledaags. Hij vertelt al eens een leugen, maar hij is ook blij als zijn leugen uitkomt. Dat maakt van hem een uniek persoon." Langs haar kant zou er niets meer zijn geweest dan vriendschap.