De Muntschouwburg brengt "La dispute"

In de Brusselse Muntschouwburg speelt vanaf 5 maart "La dispute", een wereldcreatie naar het toneelstuk van de Fransman Marivaux. Het is de tweede opera van de Belgische en prijswinnende componist Benoît Mernier.

"La dispute" is een meedogenloos experiment over het bedrog tussen man en vrouw. De Franse auteur, toneelschrijver en journalist Pierre Carlet de Marivaux schreef dit stuk in 1744. Het werd toen slecht ontvangen en raakte daarna in de vergetelheid, tot Patrick Chéreau het onder handen nam in 1973.

De Duitse echtpaar Karl-Ernst en Ursel Herrmann regisseert het stuk. Ze werken al sinds 1982 samen met de Munt. "Hun talent om personages te karakteriseren staat garant voor een fijnzinnige en menselijke benadering van dit toch wel wreed en voyeuristisch verhaal", luidt het bij de Munt.

De bezetting bestaat vooral uit Franse acteurs. De Belgische actrice Katelijne Verbeke neemt de dubbelrol van Cupidon & Mesrou op zich, terwijl haar Franse tegenspeler Dominique Visse Amour & Cerise vertolkt. De voorstellingen lopen in de Brusselse Muntschouwburg van 5 tot 19 maart.