Duizenden liters whisky per abuis in het riool

In het Schotse stadje Dumbarton zijn duizenden liters whisky in de riolering terechtgekomen. In plaats van afvalwater liet het personeel van de bottelarij van Chivas Brothers 's nachts duizenden liters van de Schotse godendrank wegvloeien. De geur was zo penetrant dat rioleringswerkers er verslag over uitbrachten.

Chivas Brothers zegt dat het incident wordt onderzocht. Het bedrijf stelt 600 mensen tewerk in de distilleerderij in Dumbarton en produceert daar onder meer het bekende merk Ballantine's. "Er is geen whisky terechtgekomen in de Leven-rivier of in andere lokale waterlopen", laat het bedrijf nog weten.

"Grote hoeveelheden alcohol in het rioleringssysteem kan negatieve gevolgen hebben voor waterzuivering, zeker als het droog en koud is", zegt een woordvoerder van het drinkwaterbedrijf Scottish Water. Het waterbedrijf volgt de toestand van het waterzuiveringssysteem op, maar tot nu toe zijn er geen problemen gemeld.

lees ook