Groupon gooit CEO en oprichter Mason buiten

Het Amerikaanse internetcouponbedrijf Groupon heeft oprichter en CEO Andrew Mason ontslagen. De beurskoers van Groupon was de voorbije dagen opnieuw fors gedaald.
AP2011

In een mededeling stelt Mason het zo: "Ik ben vandaag ontslagen. Als je je afvraagt waarom, heb je niet goed opgelet". Daarmee geeft Mason zelf aan dat er steeds meer twijfels waren gegroeid over de manier waarop de 33-jarige topman het bedrijf leidde.

Mason heeft Groupon in 2008 opgericht, maar er waren al snel twijfels over het businessmodel en over de erg jonge CEO. Groupon probeert online via kortingen bedrijven in contact te brengen met klanten, maar de opbrengsten vallen tegen en bovendien beginnen ook concurrenten zoals Google zich in de markt te begeven.

Sinds Groupon eind 2011 naar de beurs Nasdaq trok, is de koers al met 77% gedaald. De beleggers hebben er dus weinig plezier aan beleefd, te meer omdat Groupon al een paar keer op de vingers is getikt omdat het foutieve resultaten heeft gepubliceerd.

Groupon is een van die internetbedrijven die samen met LinkedIn, Facebook en spelletjesmaker Zynga naar de beurs trok. Ook bij die andere bedrijven loopt het niet van een leien dakje.