Ouders kamperen opnieuw voor school van hun keuze

De inschrijvingen voor volgend schooljaar beginnen op verschillende plaatsen vandaag. Het fenomeen van het kamperen voor de schoolpoort, dat eerst beperkt leek tot grote steden zoals Antwerpen en Gent, duikt nu ook op in kleinere steden.

Aan het Sint-Gummaruscollege in Lier hebben 25 mensen gekampeerd voor 23 beschikbare plaatsen in de eerste kleuterklas. De ouders mochten wel in de inkomhal kamperen.

"Mijn schoonmoeder is hier gisterenmiddag om 13 uur al komen zitten", zegt een man. "Blijkbaar waren we niet de eersten en niet de enigen die hetzelfde dachten."

Twee leerlingen zijn in Lier uit de boot gevallen, maar toch moeten ook zij volgens directeur Marcel Ooms niet wanhopen. "Ik heb het er moeilijk mee dat ik mensen moet weigeren. Maar op het aantal van ongeveer 70 kinderen, verhuizen sommige ouders nog en dan maken die overblijvers toch nog een kans om binnen te geraken."