Richard Burton krijgt postuum ster op Walk of Fame

De Britse acteur Richard Burton heeft postuum een ster gekregen op de Walk of Fame in Hollywood. Zijn ster is te vinden naast die van zijn ex-vrouw, Hollywoodactrice Elizabeth Taylor. Burton stierf in 1984 op 58-jarige leeftijd.
AP2011

De ceremonie werd vandaag in Los Angeles bijgewoond door Burtons familie en acteur Michael Sheen, die net als Burton uit Wales komt. De onthulling van Burtons ster op de Walk of Fame valt niet toevallig op Saint David's Day, de nationale feestdag in Wales.

Richard Burton is vooral bekend van zijn rol in de film "Who's afraid of Virginia Woolf?" (1966), waarin hij samen met Elizabeth Taylor speelde. Burton trouwde twee keer met de bekende Hollywoodactrice, maar diende ook twee keer de scheidingspapieren in.

Burton overleed in 1984 op 58-jarige leeftijd aan een hersenbloeding. Elizabeth Taylor was 73 toen ze twee jaar geleden stierf.

AP2013