Ricky Gervais brengt "The office" weer tot leven

De Britse comedy-reeks "The office" maakt een eenmalige comeback op de BBC. Acteur en tv-maker Ricky Gervais kruipt opnieuw in de huid van David Brent voor "Red nose day", de benefietuitzending van Comic Relief op 15 maart.

"The office revisited" toont het leven van Brent 10 jaar na het einde van de serie, die in 2003 afgesloten werd. "Het is 10 jaar geleden dat we David voor het laatst gezien hebben, dus ik dacht dat het eens tijd werd om uit te zoeken wat hij gedaan heeft het voorbije decennium én vooral wat hij nu aan het doen is", schrijft Gervais op zijn blog.

"In de nieuwe aflevering komen we te weten dat hij zijn droom om het te maken in de muziekwereld niet heeft opgegeven. De documentaire volgt Brent, die schoonmaakproducten verkoopt aan cafés, kantoren, restaurants en waar hij ook maar kan. Het is geen glamoureuze job, maar het betaalt zijn echte passie: Brent is manager van popgroepen nu."

"The office" kwam voor het eerst op tv op de BBC in 2001. De reeks draaide rond David Brent, de manager van een bedrijf dat papier verkoopt. Brent doet heel erg zijn best om populair te zijn bij zijn werknemers, maar slaagt daar niet in. De serie werd een groot succes en sleepte onder andere 6 Bafta's en 2 Golden Globes in de wacht. Er kwam ook een Amerikaanse remake.

Het gebeurt wel vaker dat er speciale uitzendingen van bestaande series gemaakt worden voor "Red nose day", een jaarlijkse benefietuitzending op de BBC voor Comic Relief, dat geld inzamelt voor goede doelen. Voor Ricky Gervais was "The office" zijn grote doorbraak. In deze trailer voor de nieuwe mini-aflevering kunt u hem opnieuw aan het werk zien als David Brent.