Susan Boyle maakt acteerdebuut in kerstfilm

De Schotse zangeres Susan Boyle gaat haar acteerdebuut maken. Ze heeft een rol te pakken in de kerstfilm "The Christmas candle".

In de film zullen ook bekende Britse namen als Sylvester McCoy ("The hobbit'), Hans Matheson ("Sherlock Holmes") en Samantha Barks ("Les misérables") te zien zijn. "The Christmas candle" is een kerstverhaal en gaat over een een stadje dat elke 25 jaar bezocht wordt door engelen. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver en priester Max Lucado.

"Ik vind het geweldig om deel uit te maken van dit team", zegt de 51-jarige Boyle, die vorige week met de opnames begon. Ze zal in de film ook een nummer zingen. De totaal onbekende Boyle werd in 2009 vanuit het niets plots een wereldster nadat haar auditie voor "Britain's got talent" een megahit geworden was op YouTube. Sindsdien heeft ze een succesvolle zangcarrière uitgebouwd.

"The Christmas candle" wordt in de kerstperiode van dit jaar uitgebracht in de Britse zalen.