Venezolaanse president Chávez "vecht voor zijn leven"

De Venezolaanse president Hugo Chávez "vecht voor zijn leven". Dat heeft vicepresident Nicolas Maduro verklaard. Chavez wordt momenteel verzorgd in een militair ziekenhuis in Caracas.
AP2007

"Onze commandant is ziek omdat hij zijn leven heeft gegeven voor zij die niets hebben", zo verklaarde Maduro op de Venezolaanse televisie.

Sinds in juni 2011 duidelijk werd dat Chávez aan kanker leed, is de 58-jarige president al vier keer geopereerd. Het linkse boegbeeld verscheen voor het laatst in het openbaar in december vorig jaar, toen hij voor een nieuwe operatie naar Cuba trok.

Sinds een tiental dagen verblijft Chávez in een ziekenhuis in de hoofdstad Caracas. De regering deelde vorige week mee dat de inmiddels veertien jaar regerende president met zware ademhalingsproblemen kampt.