"De stem van Rome" Trovajoli is overleden

De Italiaanse componist Armando Trovajoli is op 95-jarige leeftijd overleden. Hij werd vooral bekend met het liedje "Roma nun fa' la stupida stasera" ("Rome doe niet stom vanavond"), een ode aan de Italiaanse hoofdstad. De burgemeester van Rome omschrijft Trovajoli dan ook als "de stem van Rome".
AP2007

Trovajoli schreef de muziek voor meer dan 200 films. Het zijn vooral Italiaanse films, zoals "La ciociara" met Sophia Loren. De componist werkte samen met regisseurs als Vittorio De Sica ("Ieri, oggi, domani",1963), Dino Risi en Ettore Scola ("C'eravamo tanto amati", 1974).

Trovajoli werkte tot op hoge leeftijd nog mee aan films. Daarnaast was hij ook actief als orkestleider en schreef de muziek van een aantal musicals. Als pianist speelde hij nog met jazz-grootheden Miles Davis, Duke Ellington en Chet Baker.