Meer dan 35.000 skiërs naar Oostkantons tijdens winter

De horecasector in de Oostkantons maakt een "zeer positieve" evaluatie van het voorbije skiseizoen. Tijdens de 46 dagen waarop er voldoende sneeuw was om te skiën, werden 35.000 paar ski's verhuurd. Een groot verschil met het winterseizoen 2011-2012, toen er helemaal niet kon worden geskied. Dat meldt het Toeristisch Agentschap Oost-België.

Bovenop de 35.000 mensen die een van de 21 wintersportcentra van de Oostkantons bezochten, waren er ook mensen die hun eigen materiaal meebrachten. Ook andere activiteiten in de sneeuw, zoals ritten met sneeuwscooters, sleeën en gewoon wandelen, werden gesmaakt. De meeste bezoekers werden tijdens de krokusvakantie geregistreerd.

Uit een rondvraag van het agentschap bij een honderdtal uitbaters blijkt dat de factor "sneeuw" vooral voor de hotels in de Hoge Venen een positief effect had. Er werden talrijke reserveringen op korte termijn voor een tot twee dagen geregistreerd. Voor de verhuur van vakantiewoningen had de sneeuw geen grote invloed, vermits deze ruim op voorhand geboekt worden.

Er kon tot nu toe geskied worden in de Oostkantons van 3 tot 17 december, van 20 tot 28 januari en van 7 tot 28 februari. Dit weekend is nog een tiental skicentra geopend, mogelijk voor de laatste keer van het seizoen.

De regio biedt meer dan 200 kilometer langlaufpistes aan. In de achttien langlaufcentra worden meer dan 8.000 paar ski's te huur aangeboden en in de drie centra voor alpineskiën meer dan 400.