"Allez, Eddy!" in de prijzen in de Verenigde Staten

"Allez, Eddy!", het langspeelfilmdebuut van Gert Embrechts, heeft in de VS twee prijzen gewonnen op de Skykid.com Coming-of-Age Movie Awards. De 13-jarige hoofdrolspeler Jelte Blommaert ging aan de haal met de Prijs voor de Beste Nieuwkomer en "Allez, Eddy!" werd uitgeroepen tot Beste Internationale Film.

De jury loofde Blommaert en spreekt van een "fantastisch debuut van een getalenteerd performer". De jonge acteur kreeg eerder al een onderscheiding op het Internationaal Filmfestival voor Kinder- en Jeugdfilms in Schingel (Duitsland). Toen was de prijs voor beste film ook voor "Allez, Eddy!".

"Allez, Eddy!" speelt zich af in een dorp in het midden van de jaren 70. Jelte Blommaert vertolkt de rol van de 11-jarige Freddy, een wielertalent én fan van Eddy Merckx.

De film is ook geselecteerd voor het Cinequest filmfestival in San Diego. Naast Blommaert spelen Peter Van den Begin, Barbara Sarafian en Els Dottermans in "Allez, Eddy!".