Auto belandt in kanaal Brussel-Charleroi

In Lembeek, bij Halle, is een auto met vier inzittenden afgelopen nacht in het kanaal Brussel-Charleroi gereden. De vier zijn op eigen kracht uit de auto geraakt en werden licht onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht.

De auto belandde rond 5 uur via een jaagpad in het kanaal, hoe is nog onduidelijk. Op het jaagpad mogen normaal gezien geen auto's zonder bevoegdheid rijden. De politie onderzoekt de zaak.

Voor de inzittenden gebeurde het gelukkig op een ondiep stuk van het kanaal, waardoor het voertuig nooit helemaal onder water stond. De brandweer takelde het voertuig uit het water.

"De lokale politie kreeg kort voor 5 uur een oproep over luidruchtige personen ter hoogte van het kanaal in Lembeek. Toen een patrouille ter plaatse aankwam, lag er een bestelwagen in het kanaal", zegt Pieter-Jan Collier van de brandweer van Halle. "In het voertuig zaten blijkbaar vier inzittenden, maar zij waren al aan wal geraakt nog voor wij ter plaatse waren."