Elizabeth in ziekenhuis met maagproblemen

De Britse koningin Elizabeth is vanmiddag in een Londens ziekenhuis opgenomen met symptomen van gastro-enteritis. Dat heeft Buckingham Palace bekendgemaakt.

De koningin is "uit voorzorg" gehospitaliseerd in het King Edward VII Hospital voor gastro-enteritis, een ontsteking aan het maag-darmstelsel, zo heeft een woordvoerder van het koninklijk paleis verklaard aan de Britse openbare omroep BBC. Ze zou twee dagen ter observatie in het ziekenhuis moeten blijven.

De Britse Queen moest vrijdagavond al een bezoek aan Swansea, Wales, afzeggen wegens haar gezondheidsproblemen. Dat is hoogst uitzonderlijk. Aanvankelijk zou Elizabeth II volgende week ook een tweedaags bezoek brengen aan de Italiaanse hoofdstad Rome. Dat bezoek is nu "uitgesteld of geannuleerd", aldus het koninklijk paleis.

De laatste keer dat Elizabeth II in het ziekenhuis moest worden opgenomen, was in 2003. Toen moest ze een lichte ingreep aan de knie ondergaan. In 2011 vierde de Britse koningin haar 85e verjaardag, in 2012 zat ze 60 jaar op de troon.