Recordaantal bezoeken tijdens Museum Night Fever

De zesde editie van Museum Night Fever, de nacht van de Brusselse musea, is de meest succesvolle tot nog toe. 16.000 unieke bezoekers stapten zaterdagavond een Brussels museum binnen. In totaal zijn volgens de eerste resultaten zo'n 50.000 museumbezoeken geteld.

Tijdens de Museum Night Fever konden liefhebbers tussen 19 uur 's avonds en 1 uur 's nachts 23 musea bezoeken voor een mix van rondleidingen, concerten en workshops. Drie musea namen voor het eerst deel: het Museum voor Letteren en Manuscripten, het Parlamentarium (het bezoekerscentrum van het Europees Parlement) en Cinematek.

De musea met de meeste bezoekers waren het BELvue Museum (7.700 bezoekers), het Paleis voor Schone Kunsten (5.000 bezoekers), het Museum voor Oude Kunst (4.600 bezoekers), de Archeologische Site van de Coudenberg (3.500 bezoekers), Autoworld en het Muziekinstrumentenmuseum (2.900 bezoekers).

Het publiek was opvallend jong: zo'n 70 procent van de bezoekers was onder de 35 jaar, aldus projectverantwoordelijke Pieter Van der Gheynst. Ook de afterparty bij Bulex trok met zo'n 4.000 feestvierders heel wat volk.