Tientallen doden bij aanslag in Karachi

Bij een aanslag met een bomauto zijn in Karachi, de economische hoofdstad van Pakistan, minstens 45 doden gevallen. Er vielen ook zo'n 150 gewonden.

De ontploffing vond plaats bij een moskee in de wijk Abbas Town, die voornamelijk bewoond wordt door sjiieten, op het ogenblik dat de gelovigen de moskee verlieten.

Volgens politiewoordvoerder Rao Nawaz werd zeker 100 kilogram explosieven gebruikt in de bomauto, die vanop afstand tot ontploffing werd gebracht. Verschillende gebouwen werden door de ontploffing en de daaropvolgende vuurzee, vernield.

Het is nog niet duidelijk wie er verantwoordelijk is voor de aanslag. Maar de voorbije weken heeft de soennitische terreurgroep Lashkar-e-Jhangvi al vaker aanslagen tegen de sjiitische minderheid in Pakistan opgeëist. President Asif Ali Zardari en premier Raja Pervez Ashraf hebben de aanslag al veroordeeld.