"Bedankt om me de nieuwe Chris Brown te maken"

"Ik maak het uit met jou!!!" Het filmpje waarin een jonge vrouw door haar vriend de ravijn ingeduwd wordt om al schommelend de kick van haar leven te krijgen was de afgelopen dagen de absolute kijktopper op YouTube, met 2,5 miljoen hits op enkele dagen tijd. De media rekenden al snel af met de jonge waaghals die zijn vriendin, ook al wilde die dat niet, dat extra duwtje gaf.

Creighton Baird was dan ook wel erg zeker van zichzelf, want, nadat hij Jessica Powel van de rotsrand geduwd had, zei hij: "Het zal het allemaal waard zijn. Ooit zal ze me hier dankbaar voor zijn." En dat bleek ook wel zo in eerste instantie, want de relatie eindigde niet door dit incident.

"Ze heeft dat gewoonweg geschreeuwd omdat dat op dat moment zo in haar opkwam. Maar toen ze terug bij Creighton was, gaf ze hem een dikke knuffel en bedankte ze hem om haar te duwen. Creighton is heus de liefste persoon die je je kan inbeelden", aldus Devin Graham, de maker van het videofilmpje, aan New York Daily News.

"Afgelopen week is er wel een einde aan hun relatie gekomen, maar dat had niets met deze sprong te maken", aldus Graham die op Twitter liet weten zijn mails nauwelijks te kunnen bijhouden.

Baird zelf, die in diverse media bekritiseerd werd zijn vriendin "gedwongen" te hebben door haar "bewust van de rots te duwen", kan de aandacht blijkbaar duidelijk minder waarderen: "Eén keer heb ik mijn vriendin, met wie ik 3,5 jaar een relatie had, liefdevol van een rots geduwd. En plots word ik bevorderd tot "Chris Brown"-status. Bedankt nationale media!" Brown sloeg zijn vriendin Rihanna in 2009 zo bont en blauw dat ze aangifte bij de politie deed.

lees ook