"In Vlaanderen maar plaats voor één commerciële zender"

"Ik vrees dat er in Vlaanderen maar plaats is voor één commerciële zender", zei Mike Verdrengh vanavond in "Reyers laat". Hij analyseerde er het huidige medialandschap in Vlaanderen. "If you can't beat them, join them", klonk het nog.

Mike Verdrengh, momenteel als acteur te zien in "Salamander", is een van de oprichters van VTM. In "Reyers laat" gaf hij zijn mening over het huidige medialandschap in Vlaanderen, dat vorig jaar met Vier een nieuwe commerciële zender verwelkomde.

"Ik vrees dat er in Vlaanderen geen plaats is voor twee commerciële zenders", zei Mike Verdrengh daarover in "Reyers laat". "Vlaanderen is beperkt in zijn reclamebudgetten, en het geld dat er is, kan je niet zomaar uitrekken."

Volgens Verdrengh heeft de verdeling van de reclamebudgetten tot gevolg dat de kosten van de programma's naar beneden moeten. "En dan zit je met een probleem, want dan gaat de kwaliteitsnorm ook naar beneden", klonk het.

Wat dan wel de oplossing is? "If you can't beat them, join them", aldus Verdrengh. Waarom moeten we met z'n twintigen zijn? Laten we de krachten bundelen."