Bent Van Looy brengt soloplaat uit

Bent Van Looy, de frontman van Das Pop, brengt op 22 maart een soloplaat, "Round the bend", uit. Hij kwam het album en de single "Shadow of a man" voorstellen bij "Siska staat op" op Studio Brussel en "Joos" op Radio 1.

Begin november stuurde Bent Van Looy een tweet de wereld in met een foto waarop hij als een clown geschilderd was. "Ik was in Los Angels om een plaat op te nemen. Die foto is gemaakt tijdens de opnames voor de eerste single. Met een geschilderd gezicht ben ik door de stad gewandeld tijdens de avond van Halloween", vertelt Van Looy bij Joos op Radio 1. "Dat is uiteindelijk ook de hoes geworden."

De soloplaat kan het best bewaarde geheim van het muzikale voorjaar genoemd worden. "Het was heel leuk om dit project te doen zonder dat iemand er iets van wist, zonder dat er druk was of zonder een mening van iedereen", zegt Van Looy.

Van Looy werkte een aantal jaar aan de nummers op de plaat. "Toen ik zeven jaar geleden naar Parijs verhuisde, begon ik nummers te schrijven waarvoor ik bij Das Pop niet echt een oplossing zag en die stapelden zich op", aldus Van Looy. "Later werd ik uitgenodigd om in een privéclub van David Lynch in Parijs avonden te organiseren. Ik nodigde er mensen uit of programmeerde films en in het begin van die avonden speelde ik die liedjes die nu op de plaat staan. Dus die songs zijn daar onder de grond groot geworden." Van Looy besloot die nummers op te nemen en een soloalbum uit te brengen.

Het album verschijnt op vrijdag 22 maart. Al voorspelde Van Looy wel dat er op het internet af en toe iets gelost kan worden. Je kan de plaat nu al bestellen via iTunes.