Britse Queen (86) mag ziekenhuis alweer verlaten

De Britse koningin Elizabeth heeft het Londense Edward VII-ziekenhuis, waar ze was opgenomen met maag- en darmproblemen, alweer mogen verlaten. Haar eerste ziekenhuisopname in 10 jaar bleef daarmee beperkt tot één dag.

De koningin (86) vertoonde symptomen van gastro-enteritis, een gelijktijdige ontsteking van maag, dunne en dikke darm. Volgens een mededeling van Buckingham Palace was de opname veeleer een voorzorgsmaatregel, en verkeerde de koningin voor de rest in goede gezondheid.

Oorspronkelijk zou ze twee dagen in het ziekenhuis blijven, maar dat werd ingekort naar één dag. Ze wandelde vanmiddag op eigen kracht naar buiten (hoofdfoto).

Toch werden al haar officiële afspraken voor deze week afgezegd, onder meer ook een bezoek aan Rome. Ze miste ook de St David's Day celebrations in Swansea. De Queen werd aan de achterkant van het ziekenhuis opgehaald in een groene Bentley die begeleid werd door een colonne motoren. (kleine foto: vooraanzicht King Edward VII Hospital)