Eerste editie van Amateurama eind april in Leuven

Leuven organiseert van 25 tot 28 april de eerste editie van Amateurama, waarin de Leuvense amateurkunsten centraal staan. Amateurama is een van de drie opvolgers van het succesvolle Kulturama, dat vorig jaar zijn tiende en laatste editie kende.

In Amateurisme komen vooral toneel, beeldende kunst, koren, bands en dans aan bod. Aan de eerste editie nemen 31 Leuvense amateurverenigingen deel. Die zijn samen goed voor 20 verschillende activiteiten en 45 toonmomenten.

Meter van het nieuwe festival Amateurama is stadssopraan Noémie Schellens. Zij zingt mee met SinSerio in de kameropera "Dido en Aeneas" van Henry Purcell. Samen met de Koninklijke Harmonie Volharding Kessel-Lo zingt ze ook de harmonieversie van het Leuvense Stadslied, dat ze enkele maanden geleden lanceerde.

Amateurama is een van de drie opvolgers van het succesvolle Kulturama, dat vorig jaar aan zijn tiende en laatste editie toe was. Het festival werd opgesplitst in Amateurama, Artefact en 30CC Jazzfestival.