Ellenlange files in en rond Brussel na ongevallen

De ochtendspits is bijzonder zwaar verlopen deze ochtend door enkele ongevallen op de Brusselse Ring. Vooral wie met de auto van Gent naar Brussel moest, was de klos, maar ook vanuit Leuven richting Brussel stonden er lange files.

In Jette gebeurde iets na 6 uur een ongeval op de Binnenring. Drie auto's en twee vrachtwagens waren betrokken bij het ongeval. Door het ongeval waren de midden- en de linkerrijstrook versperd. Twee mensen zijn lichtgewond geraakt bij het ongeval. Rond 9 uur zijn alle auto's getakeld, maar het duurde nog een tijdje eer het verkeer weer vlotter verliep.

De wachttijd op de Ring was toen al opgelopen tot minstens 2 uur. Op de Buitenring was er een kijkfile ontstaan en ook daar liep de wachttijd op tot twee uur.

Ook in Hoeilaart waren er problemen door een ongeval op de Buitenring.

Door de problemen op de Ring stond er een monsterfile op de E40. Wie van Gent naar Brussel moest, was maar liefst 3 uur onderweg tot aan het knooppunt Groot-Bijgaarden. Ook vanuit Leuven richting Brussel stond er een lange file.

Veel automobilisten probeerden het via secundaire wegen, maar ook die waren dichtgeslibd.