Megadeth in mei op het podium van de AB

De Amerikaanse metalband Megadeth geeft op maandag 27 mei een concert in de AB in Brussel. De groep rond zanger en gitarist Dave Mustaine is een van de toonaangevende bands uit de metalwereld en is goed voor bijna 40 miljoen verkochte albums.

Megadeth werd in 1983 opgericht door Dave Mustaine, nadat hij afscheid had genomen van Metallica. De groep is bekend van nummers als "Symphony of destruction", "Holy wars", "Trust" en "Almost honest".

Twintig jaar geleden beleefde Megadeth zijn gloriedagen met het album "Countdown to extinction". De voorbije decennia stond de groep verschillende keren op het podium in België, onder meer op Graspop Metal Meeting (foto).

Megadeth werkt momenteel aan een 14e studioalbum, "Super collider". Op maandag 27 mei staat de groep op het podium van de AB in Brussel.