Milieugroeperingen zijn boos op crew "Mad Max 4"

Milieugroeperingen en toerismebedrijven zijn boos op de filmcrew van de prent "Mad Max 4: Fury Road". Ze beschuldigen de filmmakers ervan onherstelbare schade aan beschermde gebieden van de Namibwoestijn te hebben aangebracht.

Tussen juli en december 2012 vonden in Namibië opnames plaats voor de de film "Mad Max 4: fury road" met onder meer Charlize Theron (foto in tekst). De Australische regisseur George Miller draaide toen in de regio van de Namibwoestijn die onlangs werd uitgeroepen tot het Dorob National Park.

Milieugroeperingen en toerismebedrijven beschuldigen de filmcrew er nu van beschadigingen te hebben aangebracht. Die vernielingen worden bevestigd in een rapport waarop het agentschap AFP vandaag de hand wist te leggen.

Uit het rapport blijkt dat de opnames van "Mad Max 4: fury road" schadelijk waren voor het landschap, de bezoekers van het park en voor de plaatselijke fauna en flora.

De Namibische Filmcommisie (NFC) heeft de aantijgingen "ten stelligste" ontkend in de regeringskrant New Era.