Moeder doodt haar twee kinderen (25 en 26) in Luik

Een moeder uit Luik heeft zaterdag haar twee gehandicapte kinderen van 25 en 26 jaar om het leven gebracht en daarna een mislukte poging tot zelfdoding ondernomen. Dat heeft het parket van Luik gemeld. De moeder, die in kritieke toestand werd overgebracht naar het ziekenhuis, drukte in een afscheidsbrief haar woede tegenover de medische wereld uit.

De broer van de moeder ontdekte zaterdagnamiddag wat zich in het huis van het gezin had afgespeeld. De moeder lag op de grond in de slaapkamer en de twee kinderen, een jongeman van 25 jaar en een jonge vrouw van 26 jaar lagen op hun bed.

De vrouw, een 54-jarige verpleegster, drukte in een afscheidsbrief haar woede uit tegenover de medische wereld, die er volgens haar niet in slaagt haar twee zwaar gehandicapte kinderen te helpen. Ook legt ze uit dat ze haar kinderen een medicijnencocktail liet nemen alvorens hen te verstikken en dat ze vervolgens zelf een overdosis medicijnen nam. De vrouw werd opgenomen in het ziekenhuis en verkeert in levensgevaar.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan dag en nacht gratis en anoniem bellen naar de Zelfmoordlijn op 02/649 9555 of naar Tele-Onthaal op 106. De Zelfmoordlijn is ook via het internet bereikbaar voor een chatgesprek.