Spielberg verfilmt scenario van Kubrick

Steven Spielberg heeft besloten een scenario van Stanley Kubrick over Napoleon te verfilmen. Dat vertelde hij aan de Franse zender Canal+. Kubrick, die in 1999 stierf, is bekend van de films "A clockwork orange" en "A space odyssey".
AP2013

Het scenario zal waarschijnlijk uitgebracht worden in de vorm van een miniserie. De scenarist Stanley Kubrick deed veel onderzoek naar de eerste Franse keizer en had al heel wat informatie verzameld die noodzakelijk is voor de film, zoals foto's en locaties. Hij tipte ook Jack Nicholson om Napoleon Bonaparte te vertolken.

Spielberg heeft al eens een scenario van Kubrick verfilmd, de science-fictionprent "A.I.: Artificial Intelligence". De meningen over de film waren verdeeld, hoewel hij meer dan honderd miljoen euro opbracht.

Kubrick overleed in 1999 in zijn slaap.