Toneelstuk over Pussy Riot onderbroken in Moskou

De Russische autoriteiten hebben zondag een toneelstuk onderbroken waarin het proces tegen de rockgroep Pussy Riot werd nagespeeld. De Zwitserse regisseur Milo Rau meldt dat de immigratiedienst binnenviel in het Sacharov Centrum in Moskou, maar weer moest afdruipen toen bleek dat zijn visum in orde was.

De Zwitserse kunstenaar en theatermaker Milo Rau heeft in de reeks voorstellingen "Moskou trials" verschillende rechtszaken van de Russische overheid tegen kunstenaars en opposanten nagespeeld. De voorstelling rond het proces tegen Pussy Riot werd zondag onderbroken door de autoriteiten.

"Het was meer Kafka dan Stalin", meldt Rau in Moskou. De autoriteiten controleerden Milo Rau tijdens de voorstelling over Pussy Riot. Twee leden van de groep zitten in de cel voor vandalisme, omdat ze in een kerk een "punkgebed" opvoerden.

Sinds de herverkiezing van Vladimir Poetin tot president maken verschillende landen en organisaties zich zorgen over de mensenrechtensituatie in Rusland.