Verkoop smartphones overtreft klassieke gsm's

Dit jaar zullen wereldwijd 918,6 miljoen smartphones verkocht worden, 50,1 procent van het totale aantal verkochte mobiele telefoons. Daarmee zouden de smartphones de klassieke gsm's voorbijsteken, zo voorspelt het marktonderzoeksbureau IDC.
A2012

Volgens het marktonderzoeksbureau hebben de smartphones hun succes te danken aan de daling van de prijzen en de ontwikkeling van het 4G-netwerk, dat de uitwisseling van gegevens nog eenvoudiger maakt.

IDC merkt bovendien op dat de smartphones tot voor kort vooral een succes waren in de meer ontwikkelde economieën, zoals de VS, maar stilaan ook de opkomende landen zoals China, Brazilië en India veroveren.

Volgend jaar zullen de Chinezen de grootste kopers blijven van smartphones en 32,8 procent van de markt vertegenwoordigen. Daar worden vooral goedkopere toestellen verkocht met een Android-besturingssysteem. Het nummer twee, de VS, zal "slechts" 15 procent van de markt vertegenwoordigen, schat IDC.

Tegen eind 2017 zal de verkoop van smartphones 1,5 miljard bereiken, of meer dan twee derde van het totale aantal verkochte mobiele telefoons.