Vierde arrestatie na kunstroof in Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft een Roemeense vrouw van 19 jaar aangehouden in verband met de kunstroof van zeven waardevolle schilderijen in de Kunsthal in de stad. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij het onderbrengen van de zeven doeken.
Onder meer "La liseuse en blanc et jaune" van Matisse werd geroofd.

Vorig jaar in oktober gingen kunstdieven aan de haal met zeven waardevolle werken uit de Kunsthal in Rotterdam. Het gaat onder meer om werk van Picasso, Monet en Matisse. De gestolen werken zijn nog niet teruggevonden.

Midden januari werden in Roemenië drie mensen aangehouden. Zij worden verdacht van het beramen van de kunstroof. De verdachten worden in Roemenië door de Nederlandse politie verhoord.

De gestolen schilderijen zijn miljoenen euro waard, maar omdat ze bekend zijn, zijn ze ook nagenoeg onverkoopbaar. De kunstroof vond plaats op 16 oktober 2012.