Voedselagentschap roept geitenkaas uit handel

Op vraag van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) wordt rauwmelkse geitenkaas van Selles Sur Cher Hardy uit de handel gehaald. De kaas wordt uit de handel genomen wegens de mogelijke aanwezigheid van de bacterie E.coli, die een voedselvergiftiging kan veroorzaken.

De kazen die worden teruggeroepen, hebben het lotnummer 057033 met houdbaarheid tot 20 of 21 maart of lotnummer 026032 met vervaldatum 20, 21, 22 of 26 maart. De kaas is in de verkoop gebracht van 20 tot 28 februari en heeft de lotnummers 1308 of 1309.

Klanten die dit product hebben gekocht, wordt gevraagd het niet meer te consumeren en het terug naar de winkel van aankoop te brengen, waar de consument terugbetaald wordt.

Bij symptomen van hevige diarree of in geval van twijfel wordt consumenten aangeraden hun huisarts te raadplegen.

Voor meer inlichtingen kunt u terecht op het telefoonnummer 03/440.72.12 ( Kaasaffineurs Van Tricht).