"Fresh prince" doet scholen de deuren sluiten

De onschuldige titelsong van de komische serie "Fresh prince of Bel-Air" heeft paniek veroorzaakt op middelbare scholen in Pennsylvania. Een receptioniste op een van die scholen meende immers te horen dat een student een bloedbad wou aanrichten, maar daar bleek gelukkig niets van aan.

De vrouw probeerde de 19-jarige student Travis Clawson te bellen, maar ze stootte op zijn voicemail. Daarop had hij een eigen versie van de populaire tv-tune ingezongen. Kennelijk waren zijn zangkwaliteiten niet om over naar huis te schrijven, want de receptioniste hoorde er de volgende woorden in: "shooting people outside of the school." Wat Smith en Clawson echt zongen was: "shooting some b-ball outside of the school", waarin b-ball staat voor basketbal.

Met de dodelijke schietpartij in de Sandy Hook-school in het achterhoofd, wilde de vrouw geen risico's nemen. Ze belde de hulpdiensten en alle scholen in Beaver County werden volledig afgesloten. Ondertussen was de politie met man en macht op zoek gegaan naar Travis Clawson.

De jongeman werd even snel weer vrijgelaten als hij werd opgepakt. De agenten lieten hem gaan toen hij meer uitleg gaf over zijn voicemail. Volgens politie-inspecteur James Mann heeft de receptioniste correct gehandeld. "Ze heeft gedacht aan het welzijn van alle studenten."

lees ook