"Gevolg van overdosis aanvallen en verdachtmakingen"

ACW-topman Patrick Develtere noemt het ontslag van minister van Financiën Steven Vanackere "bijzonder jammer". Volgens hem is het ontslag het gevolg van "een overdosis aanvallen, insinuaties en verdachtmakingen". Hij is er ook van overtuigd dat wel later zal blijken dat Vanackere niets verwijten valt.

"Het stemt tot nadenken over hoe het er in de politiek en sommige media aan toegaat", zegt Develtere.

"Dit is bijzonder jammer, zowel voor hemzelf als voor de politiek in haar geheel. Vanackere was een heel sterke politicus met veel gaven, een briljante man met scherpe inzichten. Hij deed niet op een agressieve manier aan politiek en werd gerespecteerd en geapprecieerd voor de manier waarop hij contact hield met gewone mensen."

Develtere vindt niet dat het ACW enige verantwoordelijkheid draagt in deze zaak. "Ik ben niet verantwoordelijk voor al die aanvallen en verdachtmakingen in de media." Volgens hem toont het ontslag aan dat er moet nagedacht worden over de manier waarop politiek en de media met mensen omspringen.

"Ik ben ervan overtuigd dat uiteindelijk zal blijken dat Vanackere niks kan verweten worden", besluit Develtere.