"Gwyneth, heb geen spijt voor het niet dragen van een bh"

Het is alvast een van de meest verguisde jurken uit de Oscargeschiedenis. Gwyneth Paltrow droeg in 2002 een gothic-ontwerp van Alexander McQueen en opmerkingen als "klasse" en "stijlvol" waren erg ver weg toen. Dat vindt de 40-jarige actrice intussen ook, zo bekende ze enkele dagen geleden aan de entertainmentwebsite Goop. Maar met de "modeblunder" blijkt ze wel een trendsetter te zijn geweest.
2002 AP

"Ik hou nog altijd van de jurk op zich, maar ik had er beter een bh onder gedragen. Ook had ik mijn haar simpelweg golvend moeten gelaten hebben en mij wat minder geschminkt moeten hebben. Dan zou het resultaat geweest zijn dat ik beoogde: een klein beetje punk op de Oscars", aldus Paltrow die enkele jaren voordien een Oscar won voor haar rol in "Shakespeare in love".

Toch vraagt lifestylereporter Donna Kaufman zich op de vrouwenwebsite iVillage af waarom ze zich zou moeten verantwoorden voor deze "modeblunder": "Zo gekleed zou ze niet misstaan in de rode loper-menigte van 2013. Denk aan Rihanna’s doorkijkbloes op de Grammy’s of Anne Hathaway'ss tepeljurk op de Oscars."

"Het zijn niet de mindere goden die halfnaakt de aandacht trekken op rode lopers. Nee, het gaat hier om A-vedetten, uitpakkend met alles wat ze hebben. Die geen rekening houden met kledingvoorschriften. Door zich een dergelijke riskante look aan te meten herschrijven ze de regels van de mode."

"Dus, Gwyneth, hou op met spijt te hebben voor je gebrek aan ondergoed in 2002, noem je eerder een trendsetter!"

2002 AP

lees ook