"Koen Geens is de juiste man op de juiste plaats"

"Koen Geens is de juiste man op de juiste plaats." Dat zei Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) in "Het journaal". Voorzitter Wouter Beke gebruikte in "Terzake" ongeveer dezelfde woorden: "de geknipte man op dit moment". Hoogleraar Geens volgde vandaag Steven Vanackere op als minister van Financiën.

Peeters kent zijn ex-kabinetschef Koen Geens vanzelfsprekend erg goed. Geens heeft geen regeringservaring, maar Peeters wijst op zijn andere troeven.

"Koen Geens heeft heel wat andere ervaringen en wij menen dat hij de juiste man op de juiste plaats is. Als u kijkt naar zijn academische loopbaan, of als u kijkt wat hij politiek heet gedaan - hij is kabinetschef bij mij geweest - dan weet u dat hij de juiste man is", aldus Peeters.

Geens is vennoot bij Eubelius, het grootste advocatenkantoor van het land, dat het ACW heeft bijgestaan rond de winstbewijzen bij Dexia/Belfius en rond de vereffening van Arco. Ook hierin ziet Peeters geen graten. "Hij gaat hier volledige duidelijkheid over geven. Het kantoor heeft vandaag al gereageerd dat het hiermee stopt."

"De geknipte man op dit moment"

Voorzitter Wouter Beke sloot zich in "Terzake" aan bij Peeters.

"Koen Geens is iemand met enorme capaciteiten. Hij heeft politieke ervaring als kabinetschef, hij heeft academische ervaring en hij heeft ervaring in bankzaken. Hij was voor mij dus de geknipte man om in moeilijke omstandigheden onmiddellijk inzetbaar te worden als minister van Financiën", zei Beke.