"We zijn hier ontsnapt aan een ramp"

In Kallo, een deelgemeente van Beveren, is maandagavond een vrachtwagen op een trein gebotst. Beide voertuigen vatten even vuur. Het goederenverkeer van en naar de Waaslandhaven zal nog tot dinsdagavond ernstig verstoord zijn.

De aanrijding gebeurde omstreeks 19u15. De omstandigheden zijn niet geheel duidelijk, allicht zag de vrachtwagenbestuurder de rode knipperlichten aan de overweg niet.

De goederentrein was er een met tankwagons voor lpg. De wagons waren weliswaar leeg, maar niet gereinigd. De vrachtwagen was geladen met auto's, waarvan er door de klap enkele vuur vatten. Ook de locomotief vloog in brand. De brandweer had het vuur snel onder controle en kon verhinderen dat het vuur oversloeg naar de tankwagons.

"Het had allemaal veel erger kunnen zijn, we zijn hier ontsnapt aan een ramp", aldus Marc Van de Vijver (CD&V), de burgemeester van Beveren. De vrachtwagenchauffeur en de treinbestuurder raakten slechts lichtgewond.

Vanwege de hitte werd de weg tijdelijk afgesloten. De brandweer stelde een veiligheidszone in. Het goederenverkeer van en naar de Waaslandhaven zal nog tot dinsdagavond hinder ondervinden.