Hebreeuwse editie van Playboy voorgesteld

In Israël is een Hebreeuwse versie van het mannenblad Playboy uitgebracht. Het magazine wordt al jaren verkocht in het land maar in de nieuwe versie staan ook Israëlische modellen en artikels van Israëlische redacteurs.
AP2013

De eigenaar en uitgever, Daniel Pomerantz, heeft de Hebreeuwse Playboy vandaag aan de pers voorgesteld. "Onze doelgroep zijn mannen die willen proeven van het goede leven en vrouwen die willen weten wat mannen bezighoudt", vertelt Pomerantz. "Ik denk dat de formule die Playboy naar wereldwijd succes heeft geleid, ook zal werken in Israël." Op de cover van de eerste editie staat de Israëlische realityster Natalie Dadon.

Hoe het magazine ontvangen zal worden in het land waar er nog veel zeer gelovige joden en moslims wonen, is nog niet duidelijk. Erotica op zich is geen probleem, maar wel als het om lokale modellen gaat. Zo bestaan er geen andere Hebreeuwse blootbladen.

"We hebben onze marktstudies gedaan en we kennen ons publiek", reageert Daniel Pomerantz in The Jerusalem Post. "We hebben gezien dat er veel interesse bestaat in dit magazine."

De eerste Playboy werd in 1953 gelanceerd door Hugh Hefner met Marilyn Monroe als eerste covergirl.