Mini-Europa en Océade sluiten eind augustus

De twee Brusselse recreatieparken Mini-Europa en Océade sluiten op 31 augustus definitief de deuren. Zo'n 116 mensen verliezen daardoor hun baan. Dat heeft topman Thierry Meeùs meegedeeld aan zijn personeel.

Mini-Europa en Océade zijn samen goed voor een omzet van 7,5 miljoen euro: een gezonde balans voor een gezond bedrijf.

Maar de twee parken moeten nu plaatsruimen voor het Neo-project van de stad Brussel, een winkelcentrum en vastgoedproject. Neo is zo maar eventjes het derde grote winkelcentrumproject in de Brusselse noordrand.

Thierry Meeùs voelt zich in de steek gelaten door de politiek: "Als bedrijven sluiten of naar het buitenland trekken, schreeuwen politici moord en brand, maar hier hebben ze zelf de sleutel in handen en beslissen ze om een gezonde onderneming te sluiten."